MEMASAK IKAN SIAKAP ADALAH SESUATU YANG SANGAT HAMBA GEMARI..DARIPADA MEYEDIAKAN RESEPI SEHINGGA KEPADA CARA-CARA MENYIANGNYA...HAMBA SUKAKAN SKIL YANG ANDA PADA HAMBA DALAM MENYIANG IKAN SIAKAP INI..SERONOK SUNGGUH SEHINGGA ISTERI HAMBA PERNAH BERTANYA TAK BOLEH KE KALAU IKAN TUE DOGORENG BEGITU SAHAJA...KALI INI HAMBA NAK BERKONGSI SALAH SATU RESEPI YANG HAMBA SUKA PRATIKAN BILA MANA MEMASAK IKAN SIAKAP INI...IANYA MUDAH DISEDIAKAN WALAUPON SESEORANG ITU KALI PERTAMA KE DAPUR..RESEPI ITU IALAH IKAN KUKUS HALIA BAWANG PUTIH..
IKAN KUKUS HALIA BAWANG PUTIH
BAHAN-BAHANNYA
1 ekor ikan siakap
1 inci halia muda
3 ulas bawang putih(ditumbuk)
3 potong cendawan kering
3 hiris sayur masin
1 sudu makan soso tiram
1 sudu kicap cair
garam dan gula secukup rasa
sedikit ajinamoto
CARA-CARA MENYEDIAKANNYA
1.bersihkan ikan dan toskan
2.letakan semua bahan-bahan tadi di atas ikan dan sehingga masak..
3.sedia untuk dihidangkan
SELAMAT MEMCUBA
0 ulasan:
Catat Ulasan