SELAMAT DATANG KE SENDUK JEBAT

;

PENGIKUT SETIA

Khamis, 21 Januari 2010

PULUT MANGGA

PULUT MANGGA ADALAH ANTARA PENCUCI MULUT YANG PALING HAMBA GEMARI....ADA ORANG KATA IANYA BERASAL DARI THAILAND..SELAIN ITU JUGA IANYA SEDAP DIMAKAN KETIKA MINUM PETANG....CARA MENYEDIAKANNYA PUN AGAK MUDAH..DAN BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN PUN TIDAK BANYAK...JOM CUBA !!!


PULUT MANGGA


Bahan-Bahan

1. 1 MANGGA MASAK (dibuang kulit dan dipotong dadu)
2. GULA MELAKA SECUKUPNYA
3. 1 CAWAN SANTAN (dimasak)
4. 200GM BERAS PULUT

Cara Menyediakannya

1. Beras pulut yang telah dicuci bersih dikukus sehingga masak dan lembut
2. Apabila masak,bentuk dalam acuam mengikut kreativiti masing-masing dan letakkan dalam mangkuk leper
3. Kemudian, letakkan mangga bersama pulut tadi.Tuangkan gula melaka dan santan mengikut sukatan yang anda suka.
4. Sedia untuk dimakan..

SELAMAT MENCUBA

0 ulasan:

SENDUK_JEBAT. © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute