INI ADALAH SATU RESEPI WAJIB BAGI WARGA BUJANG TERUTAMANYA YANG TINGGAL DI KOTA-KOTA BESAR...DAN IANYA MENJADI SALAH SATU MENU WAJIB BAGI HUJUNG BULAN WARGA BUJANG CUMA MUNGKIN SEDIKIT BERBEZA DARI SEGI PENYEDIAANNYA...
Bahan-bahan:
1 bungkus Maggi Kari atau Maggi Letup Pedas Berapi
3 tangkai cili api – potong kecil-kecil
3 batang filamen ketam – potong kecil
1 sudu sos tiram1 sudu kicap manis
1 biji telur1 gelas air
Cara penyediaan:
Panaskan air di dalam periuk kecil.
Masukkan mee maggi.
Biarkan sehingga lembut sedikit.
Masukkan cili, filamen ketam, perencah maggi, kicap dan sos tiram.
Biarkan hingga mendidih.
Masukkan telur dan kacau hingga telur masak.
Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.
0 ulasan:
Catat Ulasan