SELAMAT DATANG KE SENDUK JEBAT

;

PENGIKUT SETIA

Jumaat, 2 April 2010

KERABU JANTUNG PISANG

HARI INI HAMBA INGIN KONGSIKAN RESEPI KERABU JANTUNG PISANG DENGAN SAHABAT SEKALIAN...RESEPI INI MUSAH DISEDIAKAN DISAMPING SANGAT BERKHASIAT DAN JUGA SESUAI BAGI MEREKA YANG MENGAMALKAN DIET DALAM PEMAKANAN...RESEPI INI BOLEH DIJADIKAN HIDANGAN SAMPINGAN DENGAN LAIN-LAIN LAUK BAGI MAKAN MALAM ATAU TENGAHARI..JADI APA TUNGGU LAGI....JOM LA CUBA RESEPI INI..

KERABU JANTUNG PISANG



BAHAN-BAHAN:

1. 1 biji jantung pisang
2. 5 tangkai ulam raja
3. 1 biji mangga muda
4. 100 gm tauge
5. 5 tangkai cili merah
6. 1 ulas bawang merah
7. 1 sudu besar ikan bilis tumbuk
8. Garam secukup rasa

CARA MENYEDIAKAN:

1. Belah dua jantung pisang dan celur di dalam air panas selama beberapa minit sehingga
lembut. Hiris halus dan masukkan ke dalam mangkuk.

2. Hiris halus ulam raja dan mangga muda. Gaulkan bersama jantung pisang tadi.

3. Tumbuk cili merah dan campurkan dengan bahan-bahan di dalam mangkuk tadi.

4. Masukkan juga ikan bilis tumbuk dan garam secukup rasa. Gaul rata.

5. Masukkan tauge dan bawang merah yang telah dimayang halus. Gaul sebati dan hidangkan.

SELAMAT MENCUBA

0 ulasan:

SENDUK_JEBAT. © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute